Podívejte se, jak si můžete udělat chutné Toffifee doma!
Potřebujeme:
Skořápka:
150 ml 30% smetany
100 g cukru
30 g medu, nebo kukuřičný sirup
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu
Náplň:
40 g 30% smetany
100 g mléčné čokolády
10 g másla
Poleva:
50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků
Další:
Silikonová forma na led
Začínáme skořápkou. V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahřejeme. Pak přidáme med a sůl. V další misce smícháme smetanu, sůl a vanilkové aroma. Když se všechno spojí, přidáme obsah misky. Vaříme, dokud se hmota nezačne podobat na karamel. Poté naléváme do formy a čekáme, až skořápka ztuhne. V jiném hrnci smícháme smetanu, čokoládu, máslo a zahřejeme. Teplou směs vlijeme do skořápek. Přidáme oříšek. Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem. Polevu pak nanášíme na bonbóny. Toffifee necháme vychladnout.
Video naleznete na druhé straně: