Vynikající zapékaný lilek

Lilek je vynikající zelenina a navíc zdravá. Díky své textuře je nejlepší zapékaný. Skvěla chutná i na horko i na studeno a jeho příprava není časově náročná.

Potřebujeme:
1 lilek
340 g rajčatové omáčky
rajče nakrájené na plátky
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
2 stroužky česneku
olej
2 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmezánu
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře

Vyhřejeme troubu na 190°C. Lilek nakrájíme podélně tak, aby zůstal z jedné strany asi 3 cm neporušený. Do zapékací mísy vlijeme rajčatovou omáčku. Do lilku poté vložíme na plátky nakrájená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku. Přidáme sůl, pepř, česnek a olivový olej. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 50 minut. V malé misce smícháme strouhankou s parmazánem, solí a pepřem. Lilek vyndáme z trouby, posypeme směsí a pečeme dalších 5 minut dozlatova. Necháme trochu vystydnout a nedáváme navrch žádnou pokličku. Poté podáváme.


Zdroj foto: Pixabay

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*