Linecká kolečka s marmeládou recept na pár minut

Máte chuť na linecká kolečka s marmeládou a už si nevzpomínáte na recept a suroviny? Nevadí, s námi se můžete společně na tuto dobrotu podívat. V případě, že jste linecká kolečka s marmeládou ještě nejedli, věřte nám, že příští rok nebudete chtít nic jiného. V první řadě budete potřebovat mouku pšeničnou hladkou (250 gramů) a mouku celozrnnou (220 gramů). Dále nesmíte zapomenout na cukr (30 gramů), máslo (250 gramů), vanilku (30 gramů) a vanilkový extrakt v podobě 1 lžičky. V neposlední řadě je nutné mít při sobě ještě citronovou šťávu (z půlky citronu), citronovou kůru (1 lžička) a marmeládu.

Linecká kolečka s marmeládou

Vrhneme se tedy na recept, který nepatří mezi náročné, takže se nemáte čeho bát. Prvně přes síto prosejte jak pšeničnou hladkou mouku, tak tu celozrnnou. Následně je smíchejte s těmito surovinami: cukr, máslo, vanilka, vanilkový extrakt, citronová kúra a citronová šťáva. Jakmile budete mít tento krok hotový, odměřte si 100 až 150 ml vody a vlijte do smíchaných surovin. Poté přichází na řadu zpracování těsta, které musíte provést opravdu velmi pečlivě. Dále si připravte fólii, kterou zabalíte připravenou směs a necháte alespoň 2 hodiny v pokojové teplotě. Ne vždy vám bude stačit 100 až 150 ml vody, jestliže tedy máte pocit, že těsto není podle vašich představ, klidně vodu dolijte. Po dolití vody nesmíte zapomenout těsto opět přikrýt a nechat tentokrát v ledničce celou noc.

Pokračujeme v postupu

Je ráno a vy jste právě teď vstali? Výborně, běžte do ledničky vytáhnout těsto, které rozválíte pomocí válečku. Pomalu, ale jistě se blížíme do finální části, kdy začnete vykrajovat z těsta kolečka. Nejlepší metodou je šablona, jedině tak docílíte přesných a stejných tvarů pro následné spojování díky marmelády. V troubě necháme plech zhruba 10 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí se můžete pustit do poslední části, o které jsme mluvili a tou je spojování marmeládou. Pak už vám pouze popřejeme dobrou chuť. Jak si můžete všimnout, linecká kolečka s marmeládou nejsou na přípravu vůbec složitá a do domácnosti přinesou novou chuť.

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like