Kuřecí dieta

Kuřecí maso je obvykle součástí menu mnoha metod hubnutí.  Pokud dáváte přednost tomu, abyste se zbavili nadbytečných kil výživnou a co nejpohodlnější stravou, kuřecí dieta je to, co potřebujete.

Pozitiva a negativa kuřecí diety

Kuřecí maso je všestranný dietní výrobek, nízkokalorický, hypoalergenní a cenově dostupný. Není to náhoda, že je doporučeno používat v případě onemocnění gastrointestinálního traktu a při intenzivním sportovním tréninku. Složení kuřete ve velkém množství obsahuje polynenasycené mastné kyseliny, užitečné minerály (fosfor, železo, měď, atd.), Vitamíny skupin A, B, K, E, PP, stejně jako cenné aromatické aminokyseliny L-tryptofanu, které přispívají k produkci serotoninu – slavného hormonu radosti.

Pozitiva kuřecí diety:

  • Kuřecí pokrmy se pomalu vstřebávají do těla, to znamená, že riziko bolestivých útoků při hladu je sníženo na nulu.
  • Spalování tuků neovlivňuje svalovou hmotu, zanechává pouze podkožní tkáň.
  • Zlepšuje se metabolismus lipidů, přebytečná tekutina je z těla odstraněna toxiny rozpuštěnými v těle.
  • Pokud budete dodržovat všechna pravidla diety, zmizí potřeba dalšího příjmu vitaminových komplexů.

Nedostatek vlákniny a bílkovin je zcela vyloučen.

Z lékařských důvodů je úbytek hmotnosti u kuřecího masa zakázán:

– těhotenství a kojení;

– alergie na dietní výrobky;

– funkční poruchy jater a ledvin;

– onemocnění kardiovaskulárního systému;

– přítomnost chronických onemocnění.

Pro seniory (nad 55 let) a děti (do 18 let) není kuřecí dieta tou nejlepší volbou. Pro tuto kategorii je vhodnější šetřící potravinový program, jehož strava obsahuje potřebné množství bílkovin, tuků a sacharidů.

Vážnou nevýhodou této techniky je téměř úplná nepřítomnost ve stravě zdravých tuků zapojených do životně důležitých procesů, proto lékaři nedoporučují držet se kuřecí stravy, a to ani v nejmírnější formě, po dobu delší než 3-4 týdny.

Dietní pravidla

Každá jednotlivá verze kuřecí stravy má své vlastní charakteristiky:

Těžké potraviny s vysokým obsahem kalorií jsou zcela vyloučeny ze stravy: tučné maso, těstoviny, bílé pečivo, cukrářské výrobky, alkoholické a sycené nápoje, škrobová zelenina a sladké ovoce.

Denní příjem tekutin je nejméně 1,5 litru.

Pro přípravu dietních pokrmů je třeba vzít pouze kuřecí prsa bez kůže. Zbytek jatečně upraveného kuřecího masa obsahuje velké množství tuku a škodlivého cholesterolu, který se uvolňuje při tepelné úpravě.

Jezte 5-6 krát denně v malých porcích, žvýkejte důkladně a pomalu. Večeře – nejpozději 3-4 hodiny před spaním.

Abyste se vyhnuli zdravotním problémům před dietou, musíte podstoupit úplné lékařské vyšetření a poraďte se se svým lékařem.


Foto: Pixabay

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like