Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při klidném pátečním večeru s přítelem. Dnes se podíváme na salát z vařeného hovězího, který do mé kuchyně už nějaký ten pátek patří. Připravte ho na nedělní oběd s tchyní a budete za hvězdu!
Recept pro 4 osoby:
- 20 dkg stueného vařeného hovězího masa
- 2 čerstvé mrkve
- 2 rajčata
- 1 okurka
- 2 sladkokyselé okurky
- 3 lžíce vychladlého hovězího vývaru
- hrst petrželky
- trocha pažitky
- ocet na dochucení (opatrně s ním!)
- sůl
- pepř
- trochu cukru (podle chuti)
- 4 listy hlávkového salátu k servírování
Studené hovězí maso nakrájíme na nudličky, čerstvé mrkvičky a okurku na tenká kolečka a rajčata na kousky. Vše dobře promícháme s nasekanou petrželkou a pažitkou a přelijeme zálivkou.
Zálivka: studený přecezený vývar bez tuku smícháme s octem, solí, pepřem, můžeme dle vlastní chuti i přisladit a přilijeme do salátu. Podáváme na opraných listech zeleného salátu! Také už vám nabíhají sliny?!