Salát z vařeného hovězího masa si zamilujete

Jsem milovnice salátů! Ať už se jedná o letní, ovocné saláty nebo hovězí salát, mám pro ně slabost. Saláty se hodí na slavnostní sešlosti s přáteli a nebo třeba jako lehká pochoutka při klidném pátečním večeru s přítelem. Dnes se podíváme na salát z vařeného hovězího, který do mé kuchyně už nějaký ten pátek patří. Připravte ho na nedělní oběd s tchyní a budete za hvězdu!

Recept pro 4 osoby:
  • 20 dkg stueného vařeného hovězího masa
  • 2 čerstvé mrkve
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 3 lžíce vychladlého hovězího vývaru
  • hrst petrželky
  • trocha pažitky
  • ocet na dochucení (opatrně s ním!)
  • sůl
  • pepř
  • trochu cukru (podle chuti)
  • 4 listy hlávkového salátu k servírování
Dejte si záležet, aby bylo hovězí maso kvalitně nakrájeno

Studené hovězí maso nakrájíme na nudličky, čerstvé mrkvičky a okurku na tenká kolečka a rajčata na kousky. Vše dobře promícháme s nasekanou petrželkou a pažitkou a přelijeme zálivkou.

Zálivka: studený přecezený vývar bez tuku smícháme s octem, solí, pepřem, můžeme dle vlastní chuti i přisladit a přilijeme do salátu. Podáváme na opraných listech zeleného salátu! Také už vám nabíhají sliny?!


Zdroj foto: Pixabay

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*