Babičky recept! Jelení tokáň na hřibech

Jelení tokáň na hřibech je výborná maďarská zvěřinová pochoutka, která bude určitě chutnat a přijde vhod v období silvestra a novoročních oslav. Jeho příprava nepatří k těm nejjednodušším a jelení maso na talíří mít také každý den nebudete, každopádně se jedná o delikatesu, která může příjemně překvapit vaše příbuzné a známé, kteří jsou zvyklí na zajetý stereotyp vepřového nebo kuřecího masa. Mně jelení maso moc chutná a věřím, že vám zachutná také!

Recept pro 4 osoby:
  • 1 kg vykostěné jelení kýty
  • 2 lžíce sádla
  • 3 větší cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 dl kysané smetany
  • 2 dl bílého vína
  • hrst nasekané petrželky
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • mletý peopř
  • tymián
  • trocha vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
Jelení tokáň skvěle rozzáří silvestrovské hody
Jelení tokáň skvěle rozzáří silvestrovské hody

Na sádle osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, na to dáme opéct maso nakrájené na tenké nudličky. Přidáme rajský protlak a chvíli necháme vydusit.

Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přikryté dusíme tak půl hodiny. K poloměkkému masu přidáme sušené houby, které jsme si předem namočili do vody, bobkový list a jemně nasekanou petrželku. Podusíme doměkka.

Mouku rozšleháme v kysané smetaně, přilijeme k masu a podusíme dalších 10 minut. Na závěr ochutíme bílým vínem. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Zkusila jste někdy jelení maso? Chutnala vám tato pochoutka tak, jako chutnala mně?

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like