Jahody jsou zdrojem vitamínu C, antioxidantů a minerálů. Když je sezóna, většina z nás neodolá svěžímu ovocí a zelenině. Často kupujeme příliš velké množství a zbytek schováme do lednice. Bohužel po několika dnech už jahody patří do koše, protože se na nich objevila plíseň. Je to velká ztráta každého milovníka čerstvé zeleniny a ovocí.
Tento způsob pomůže uchovat jahody déle čerstvé!
Budete potřebovat:
– ocet
– vodu
– mísu
– sklenici
– papírové utěrky
– plastové dózy na ovocí
1. Do mísy nalijte 1/2 sklenice octa a 2 sklenice vody.
2. Do vzniklé směsi vložte jahody a nechte je tam 10 minut.
Na následující straně nejdete více informací.
3. Jahody poté sceďte…
… a položte na papírovou utěrku, ať dobře uschnou.
4. Jahůdky pak přeložte do plastové dózy (ve které jsou otvor) a dejte do ledničky.