Dejte prostor vyniknout ratanu!

Ratanové houpací křeslo je doslova symbolem pohody a relaxace. Jen si to představte, tento nádherný estetický solitér ve Vašem obývacím pokoji, dále pak tlumené světlo i hudba a vy uvelebeni v pohodlném křesle, přikrytí hebkou dekou, v jedné ruce držíte knížku a na stolku Vám pomalu voní hrneček svařeného vína.
Kořeny umělecky splétaného nábytku sahají hluboko k našim prapředkům. Jen díky rozvoji řemesel a umění využít, toho co nám nabízí příroda k našemu pohodlnému bydlení, mohly vzniknout kdysi první kousky ratanového nábytku. Nábytek z přírodních materiálů Vás zas posune o kousek blíž k přírodě a dodá vašemu domovu nádech romantiky a poklidu přírody. Pokud se zaměříme na praktická hlediska, tak vězte, že tento typ nábytku má velmi dlouhou životnost a nepodléhá módním trendům.
vzor ratan
Ratanový nábytek se může stejně působivě vyjímat jak ve velkém vzdušném obývacím pokoji, tak například v zimní zahradě či dokonce v koupelně. Sedačky s ratanovým korpusem skvěle splňují požadavky jak designové, tak praktické. Nabízí pohodlné sezení, úložné prostory i příjemné spaní.
židle z ratanu
S jakými druhy ratanu se můžete potkat?
·         Banánový list
Sklízí se v Indii. Mívá hnědou někdy lehce žíhanou barvu. Stáčí se do širokých vláken, které pak poslouží k výrobě nábytku.
·         Vodní hyacint
Tato vodní rostlina pochází z Ameriky, je známá svým neuvěřitelně rychlým růstem. Na výrobu ratanu se používají její kořeny.
·         Loupaný ratan
V tomto případě se jedná o liánovitou plazivou rostlinu, která roste v Austrálii i v Africe.
·         Neloupaný ratan
Jedná se o ratan, který není zbavený kůry. Skvěle odolává vnějším vlivům, a tak se hodí do zahrad a na terasy.
·         Černý ratan
Roste v močálech a bažinách. Má šedočernou barvu a jeho zpracování patří k těm nejnáročnějším.
·         Plastový ratan
Sice se nejedná o přírodní materiál, ale o výplet z polyethylenového plastu, nicméně jeho velikou výhodou je odolnost vůči klimatickým podmínkám. Nábytek z plastové ratanu s ocelovou konstrukcí může stát na Vaší zahradě po celé léto a nic se mu nestane.

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like