BIO zelenina z vlastní zahrádky



BIO zelenina v obchodě je velmi drahá, co si budeme povídat. Proto se nám mnohdy nechce do něčeho takového příliš investovat. I přesto, že bychom investovali do vlastního zdraví. Prostě už na to nezbývají peníze. Existuje ale také jiná varianta. Pěstujete si zeleninu na své vlastní zahrádce? Ono je pravda, že aby nám taková zelenina vydržela co nejdelší dobu, museli bychom pěstovat opravdu ve velkém, ale i kdybychom si vypěstovali alespoň na pár týdnů, je to fajn.
mrkev ze zehrádky
Je pravda, že takové pěstitelství zabere určitě nějaký čas, a vyžaduje také nějakou investici, ale chuťově se potom se zeleninou kupovanou nedá srovnat. Navíc, pěstování nemusíte brát jako přítěž, zkuste myšlení otočit, a berte to jako relaxaci. Po těžkém týdnu v práci si o víkendu budete moct odpočinout u práce na zahrádce a ještě budete mít radost z toho, jak se vám daří. Pokud se vám totiž podaří něco vypěstovat, jistě budete mít radost ze svého úspěchu.
zelenina v košíku
Že už to letos nestihnete? No, to je asi pravda. Ale přestože léto pomalu končí a čeká nás už pouze jeho závěr, můžete si v tomto období alespoň připravit zahrádku na jaro. V čem takové přípravy spočívají? Nejdůležitější a zároveň asi nejnáročnější je příprava záhonků. To vám zabere zřejmě nejvíc času. V první řadě je důležité vybrat vhodné místo na zahradě. Záleží na vás, zda záhonky pouze poryjete, nebo si uděláte uličky z nějaké zahradní dlažby, ať se vám mezi nimi dobře chodí a pracuje. Výbornou variantou je také něco jakoby květináč z dřevěných prken, což znamená, že záhon bude vlastně oplocený stlučenými prkny, dovnitř navezete hlínu a bude tím pádem také trochu vyvýšený. Jak moc záleží jenom na vás. Dno tento květináč mít nebude, dnem bude totiž normálně zem. Toto je výhodné také kvůli sekání trávy, protože se vám kolem něj bude dobře projíždět sekačkou. Také plevelu by mělo být méně.
čerstvá zelenina různého druhu
Variant máte hodně. Dále si v tomto období můžete nakoupit zahradnické potřeby, pokud je nemáte. Například konvičku, rýč, lopatku… Pak už se jen můžete těšit na to, co si na jaře zasadíte, a co budete pěstovat. Takže pokud máte trošku chuť a jste šikovní, určitě se do toho pusťte. Odměnou vám bude lahodná chuť domácí zeleniny.


Foto: Pixabay

0 Shares:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like